Home » Alles over autoverzekeringen » Fairzekering Autoverzekering Engeland?

Fairzekering Autoverzekering Engeland?

Fairzekering AutoverzekeringFairzekering autoverzekering in Engeland

Misschien heb je onlangs gehoord van de nieuwe Nederlandse verzekeraar Fairzekering. Deze verzekeraar geeft korting op je autoverzekering in ruil voor privacy. Zij analyseren je rijgedrag en bepalen op basis daarvan of je in aanmerking komt voor maximaal 35 % korting op je autoverzekering.

Maar dit is alleen nieuw in Nederland. Want in het buitenland bestaat hetzelfde principe al een stuk langer. In Engeland worden namelijk autoverzekeringen aangeboden door Fair Play Insurance. Deze maatschappij biedt korting aan bestuurders die veilig en verantwoordelijk deelnemen aan het verkeer. Zij werken al sinds 2012 met dit principe, waardoor het idee van de autofairzekering niks nieuws is.

 

Fairzekering en Fair Play Insurance

Zowel de Nederlandse Fairzekering als de Engelse Fair Play Insurance volgen het rijgedrag van bestuurders. Zoals het woord Fair (eerlijk) in beide namen zeggen, willen ze beide ‘eerlijke’ autoverzekeringen aanbieden. Dus bestuurders beter rijden, minder laten betalen voor een autoverzekering.

Om het rijgedrag van hun verzekerde te kunnen meten, maken ze gebruik van gespecialiseerde telematica-technologieën. Ze maken eigenlijk gebruik van een soort zwarte doos, maar dan in personenauto’s of andere voertuigen. De Nederlandse Fairzekering maakt gebruik van een soort stekker, die klanten in hun auto kunnen aansluiten. De Engelse maatschappij Fair Play Insurance heeft sinds 2012 een samenwerking met dé leverancier van navigatieproducten: TomTom.

Beide verzekeraars veranderen de traditionele manier, waarop een premie voor een autoverzekering wordt berekend. Daarbij hebben beide verzekeraars als missie: het aanbieden van een eerlijke autoverzekering tegen een eerlijke en scherpe prijs.

 

Wie profiteren van Fairzekering en Fair Play Insurance?

Goed bedacht natuurlijk, om goede bestuurders korting aan te bieden. Maar in Nederland rijden ook veel weggebruikers minder goed. Een autoverzekering van Fairzekering zou niets voor hen zijn. Maar wie profiteren van een autoverzekering van Fairzekering en Fair Play Insurance?

Dat zijn bestuurders die verantwoord en veilig rijden en veel rijervaring hebben. Deze autoverzekering zou voor jongeren over het algemeen minder geschikt zijn. Jongeren veroorzaken over het algemeen meer schades. Ook een autoverzekering voor senioren kun je beter ergens anders afsluiten. Overigens is het natuurlijk ook als veilige en verantwoorde bestuurder slim om autoverzekeringen met elkaar te vergelijken.